Havetraktorer

Skal du klippe et stort areal af græs?

Så tyder det på, at du kunne bruge en havetraktor.

Den er både praktisk og et rigtig godt stykke værktøj til din have. Den gør dit arbejde behageligt, og du slipper for at blive slidt.

Vil du gerne have en havetraktor som din næste havemaskine?

Så skal du bare i gang med at finde den, så du kan få gjort haven flot. Og hvem synes ikke, at det er lidt fedt, at have sådan en maskine stående?

Se vores guide under produkterne, hvis du er i tvivl om dit valg.

Texas Rider 6100EMcCulloch M145-107TMcCulloch M125-85F
Texas rider 6100EMcCulloch M145-107TMcCulloch M125-85F
Pris: 8999,00DKKrPris: 14999,00DKKrPris: 17999,00DKKr
gå til forhandlergå til forhandlergå til forhandler

Havetraktorer – Tag det rigtige valg

Havetraktorer i haven

Når du begynder at have over 600m2, er det muligvis på tide at anskaffe dig en havetraktor.

Tag gerne noter. Det er ikke nemt at huske det hele.

Når du gerne vil have fingrene i en havetraktor, kan der jo være flere årsager. Måske har du brug for mere end blot en almindelig græsslåmaskine.

Det kan være nyttigt at bruge en større maskine, hvis du skal dække et stort område. Selvfølgelig kan du også have brug for råstyrken, som traktoren giver dig. Den er et godt redskab til enhver haveejer.

Skal vi lige se hvilke fordele du blandt andet kan få?

 • Den er behagelig at sidde på, mens du arbejder
 • Du mindsker egen arbejdskraft, og sparer kræfter
 • Den er velegnet til store arealer
 • Mulighed for masser af tilbehør
 • Et uvurderligt haveredskab

Den kraftige motor gør, at du ikke får problemer med højt græs.

Men hold øje med forhindringer på din plæne, da det er svære at manøvrere med en havetraktor i forhold til f.eks. en græsslåmaskine.

Du skulle nødigt køre over nogle af dine vigtige ting.

Funktioner på en havetraktor Funktioner på havetraktor

Du kan også bruge en havetraktor til andet end at klippe græsset.

Den kan fungere som en slags arbejdshest i haven, hvor den både kan bruges til at køre med en vogn, og nogle havetraktorer har den funktion, at de kan opsamle nedfaldne blade.

Du kan også bruge den til at trække ting, eller flytte ting, der vejer mere, end hvad du lige kan flytte med kroppen.

Hvis du laver meget havearbejde, kan en havetraktor være med til at aflaste dig for noget af arbejdet, da der kan vælges masser af lækkert tilbehør til maskinen.

Men husk nu også en vigtig pointe:

Du kan med fordel vælge den som hjælp, hvis du f.eks. har dårligt helbred. Det kan jo sagtens være, at du gerne vil passe din have trods dit svigtende helbred. Så her kan du få en god støtte, som kan spare dig nogle kræfter.

Så hvis du laver meget havearbejde eller slider for meget på din krop, så bør du overveje at kigge på nogle havetraktorer.

Lad os kigge nærmere på nogle funktioner:

 • Fart: Det er nok mest for professionelle at farten betyder noget. Men hvis du gerne vil have arbejdet gjort hurtigt, kan det selvfølgelig være fordel med en hurtigere maskine.
 • Knivens bredde: Jo bredere kniven er, jo mere område vil du også dække. På den måde bliver du hurtigere færdig med klippe græsset. Vær dog opmærksom på at en bred kniv også fylder mere. Så det er en god idé at gennemgå din have for smalle områder, inden du foretager dit køb.
 • Zero-turn: Det kan være smart at have en maskine, der stort set kan vende på en femøre. Det gør det nemmere for dig, når du skal rundt i din have og forbi forhindringer. Du skal lige være opmærksom på, at nogle havetraktorer med zero-turn kan have svært ved at komme op ad bakker.
 • Motorens placering: Der er forskel på, hvor motoren befinder sig. Sidder den på siden er det ofte en lidt mindre kraftig motor. Hvis motoren derimod sidder foran, er det ofte en kraftigere motor. Jo kraftigere motoren er, des mere arbejde kan den også klare.
 • Gear: Overvej om du har lyst til at have manuelle gear, eller om du eventuelt er til automatgear. Ved de manuelle gear skal du selv til at skifte, mens du er i gang med dit arbejde. Her kan automatgear sparer dig lidt ekstra, så du kan koncentrere dig om arbejdet i din have.

Hvad med prisen?Husk finansen til havetraktoren

Hvis du vælger at kigge knivskarpt på tingene, finder du hurtigt ud af, at sådan en maskine ofte er dyrere end en plæneklipper.

Så tænk lige over hvilke behov du har brug for.

Hvis du selvfølgelig har brug for flere kræfter i haven, så kan du være sikker på, at du får det med sådan en model. Du kan også spare tid, så du kan nå en masse andre ting.

Spar penge: Du kan faktisk spare penge ved at investere i en havetraktor. Tænk over alternativet, hvor du måske skal have fat i en professionel. Især hvis det er større projekter, som du planlægger.

Her vil du i stedet kunne gøre arbejdet selv, og samtidig have maskinen over længere tid. Så kan du altid selv rette små fejl, som måtte opstå i haven.

Havetraktorer kan købes online

Ligesom at du kan finde græsslåmaskiner på webshops rundt omkring på internettet, så har du også mulighed for at finde havetraktorer online.

Det er faktisk ikke umuligt at du får et godt resultat. Der er næsten altid et godt udvalg, når du kigger på nettet.

Samtidig kan du også kigge efter en masse lækkert tilbehør, som du kan bestille samtidig.

Der er også lige et par ekstra ting, som du skal vide:

 • Se om der er følger en manual med
 • Er der udbringning eller skal den afhentes
 • Husk garantien
 • Er du i tvivl, er det bedre at spørge

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes